Testimonials

 • “Toen ik bij Complimed aankwam was ik er helemaal niet goed aan toe. Hevige buikklachten, gewichtsverlies, extreme vermoeidheid, spierpijnen,… en jarenlang geen dokter die de oorzaak wist te achterhalen. Adrienne Van ’t Hoog had meteen een vermoeden vanwaar de wind waaide. Ze wist op basis van mijn vragenlijst en intakegesprek de juiste onderzoeken te doen en kwam al heel snel uit bij de oorzaak van mijn problemen. Een parasiet had blijkbaar jarenlang mijn darm belegerd en mijn hele lijf onder druk gezet. Ik was erg verbaasd dat geen enkele gastro-enteroloog in mijn eigen land –ik kom van België- dit beestje had weten te vinden of er zelfs maar aan gedacht had. Adrienne schreef me een behandeling voor, een protocol dat de reguliere en de orthomoleculaire geneeskunde combineert. En dat werkte meteen fantastisch. Enkele weken later al voelde ik de klachten één voor één verdwijnen. Mijn gewicht werd weer normaal, de buikklachten en pijnen werden vager. Intussen zijn we een jaar verder en ik kan zeggen dat ik weer volledig functioneer en me bijna ‘de oude’ voel. Dankjewel Complimed! Dankjewel Adrienne!”

  Shirine Extreem moe en darmklachten
 • "Toen ik bij Complimed kwam had ik er al een hele reeks van testen bij huisarts en internist opzitten. Ik was dood vermoeid, en had tal van andere klachten. Ik kreeg te horen dat ik chronisch vermoeid zou zijn, en daar moest ik het mee doen. Bij Complimed zijn een aantal testen gedaan, hieruit kwam o.a. naar voren dat mijn darmen volzaten met bacteriën, en dat ik diverse voedselallergieën had. De eerste verbeteringen kwamen nadat ik mijn eetpatroon had aangepast, en was gestart met het protocol om mijn darmen te zuiveren. Daarna ging het verder met ups en downs, 1,5 jaar ziek zijn begon mentaal zijn sporen na te laten. Ik voelde me eenzaam en onbegrepen door mijn omgeving. De behandelaar van Complimed heeft mij door deze moeilijke periodes geholpen, en mij de juiste weg op geholpen naar een stabiele mentale en fysieke gezondheid. Er werd altijd tijd gemaakt voor een goed gesprek, waarin de behandelaar eerlijk en open haar mening gaf.  Dat heb ik erg gewaardeerd, net als de oprechte betrokkenheid van de behandelaar bij mijn klachten en in mij als persoon. Langzaam maar zeker werd ik steeds meer de Leon die ik wilde zijn. Mijn energie niveau is na 1,5 jaar behandeling enorm gestegen, ik kan weer genieten van het leven en mentaal voel ik me sterker dan voor mijn klachten. Ik ben Adrienne van ’t Hoog dan ook erg dankbaar voor alle tijd en energie die ze in de behandeling van mijn klachten heeft gestoken."

  Leon Fibromyalgie en B12 tekort
 • "Zo'n 15 mnd ben ik nu bezig met orthomoleculaire therapie bij mevr. Adrienne van 't Hoog van Complimed. Het tot nu toe bereikte resultaat voelt voor mij al als een metamorfose.  Vele jaren lang heb ik last van mijn darmen gehad, in toenemende mate. Soms kon ik dagen, zelfs weken achtereen vrijwel niet eten, omdat ik alles zo weer kwijt was. De tests wezen o.a. op voedselintoleranties, veel kwalijke bacteriën en een lekkende darm. Dus gingen we daarmee aan de slag. Het dieet gaf in het begin heel wat gepuzzel, vooral de rotatie vond ik ingewikkeld, maar gaandeweg ben ik er helemaal aan gewend geraakt. Ik heb ook nieuwe voedingsmiddelen leren gebruiken, en zo bleek de beperking ook een uitbreiding en ontdekkingstocht te kunnen zijn. Dagen van noodgedwongen vasten zijn niet meer nodig, en m'n energie is duidelijk toegenomen (m'n lft van 77 jaar in aanmerking nemend). Het is waar: het kost tijd en ook geld, maar ik ben blij dat dit op m'n pad gekomen is, via de open dag van Pro Health laboratorium!"

  Jeanne (77) Sterke vermagering en vermoeidheid
 •   Naam: Ilse 50 jaar Na een aantal heftige ervaringen in mijn leven was mijn lichaam helemaal op. Na meerdere jaren de reguliere geneeskunde te hebben bezocht waar geen oorzaak uit naar voren kwam ben ik uiteindelijk een eigen zoektocht gestart. Met mijn vermoeden dat er bij mij sprake was van een bijnieruitputting ben ik naar de huisarts gegaan die mij adviseerde een orthomolulair arts te bezoeken. Ik heb Adriënne benaderd en bij haar in behandeling gegaan. De orthomoleculaire geneeskunde spreekt mij zeer aan.  Na onderzoek bleek dat mijn vermoeden van een bijnieruitputting klopte. Adrienne is meteen met de behandeling gestart. Gaandeweg kwamen er meer zaken naar boven die mijn gezondheid verslechterde. Ook dit is aangepakt en nu 9 maanden verder kan ik stellen dat ik herboren ben. Ik heb weer energie, lichamelijke ongemakken zijn verdwenen. Ik ben op ontdekkingsreis geweest en nog steeds onderweg om mijn gezonde ik te omarmen.

  Ilse Bijnieruitputting
 • Giga variatie aan klachten en behandelaars. Sinds negen maanden kom ik nu bij Complimed. Er is een wereld van verschil toen ik daar begon en hoe ik me nu voel. Ik was destijds te moe om naar Weert te reizen en stond op het punt om deels te worden afgekeurd voor mijn werk. Ik had een enorme verscheidenheid aan klachten: niet slapen, altijd doodmoe, schildklierproblemen, allergieën, hoofdpijn, hart-ritme stoornissen, te veel om op te noemen. Dit  betekende dat ik in de reguliere geneeskunde bij de huisarts, neuroloog, cardioloog, endocrinoloog en fysiotherapie liep. Omdat ieder zijn eigen specialisme had kwam niets bij elkaar en zou ik meerdere pillen moeten slikken. Het leek of mijn lichaam opgedeeld was in behapbare onderdelen voor de artsenij. Door de veelheid aan klachten werd ik steeds doorgestuurd naar de psychiater. En toen kwam ik bij Complimed, Voor het eerst sinds jaren werd ik gezien als een mens en als een mens met eigen deskundigheid op het gebied van mijn lijf en geest. Dat geeft vertrouwen! Ik mag meedoen in mijn eigen genezingsproces. Uit onderzoek bij Pro Health bleek dat de oorzaak  van de klachten lag bij 'lekkende darmen'. Er werd me gelijk duidelijk gemaakt dat ik een lange weg (zeker 2 jaar), veranderen van voedingspatroon en vele voedingssupplementen had te gaan voordat het weer beter met me zou gaan. Ook dat geeft vertrouwen. Ik weet waar ik aan toe ben. Ik ben er nog niet, maar ik voel me na 9 maanden al zo veel beter dan dat ik me in jaren heb gevoeld. Veel mensen investeren in materiële zaken. Ik heb ervoor gekozen om met behulp van Complimed in mezelf te investeren. Het kost wel een flinke financiele bijdrage naast wat ik van de verzekering terugkrijg en  doorzettingsvermogen, maar het is zeker de investering waard om prettig te kunnen leven.  

  Naam: Tinie S. uit Groningen Giga variatie aan klachten en behandelaars.
 • Hallo mijn naam is Evelien Gaastra. Ik ben nu 32 jaar en sinds een jaar voel ik me weer een heel stuk beter. Ik had steeds last van mijn darmen. Ook was ik vaak misselijk en vermoeid, had vaginale klachten en een opgejaagd gevoel. De dokter heeft me toen naar een maag darm arts gestuurd maar daar konden ze niets vinden. Ik moest er maar mee leren leven. Ik heb zelf Complimed gevonden, en ondanks dat mijn huisarts er niet meteen achterstond, heb ik daar hulp gevraagd. Nadat ik getest was door mevrouw van 't Hoog bleken mijn darmen flink uit balans te zijn. Waarom ze dan in het ziekenhuis niets konden vinden begrijp ik niet. Ik ben begonnen met het volgen van een protocol. Best lastig hoor, want opeens mocht ik geen brood (gluten) en melk meer en geen eieren. Ik kreeg middelen om candida aan te pakken en bijbehorende voeding adviezen. Daarna mocht ik weer mijn darmen op gaan bouwen met supplementen en druppeltjes. Ik ben 6 maanden verder en blij dat ik doorgezet heb. Het gaat echt heel goed met mij, mijn huid is zelfs een stuk mooier geworden en ik heb geen buikpijn meer en dus veel vrolijker!

  Naam: Evelien Gaastra uit Helenaveen Darmklachten en voedingsintolerantie
 • Mijn naam is Vincent. Je kunt het niet zo gek bedenken of ik had er last van. Het begon met een virus en na een reis door Indonesië kwam ik doodziek thuis. Koortsaanvallen, hoofdpijn, buikpijn, slecht slapen, diaree, zelfs mijn haren vielen uit. Mijn huisarts heeft mij door het Tropeninstituut laten onderzoeken maar daar kwam niets uit. Via een osteopaat ben ik toen bij Complimed terechtgekomen. Daar vroegen ze mij het hemd van het lijf en na wat testen zijn we begonnen met mijn darmen te repareren en een antiviraal protocol. Ik bleek ook een parasiet bij me te hebben. Na ongeveer 2 maanden begon ik me steeds beter te voelen. Je moet wel goed doen wat ze aangeven en soms is dat best lastig om gemotiveerd te blijven. Maar ik merkte steeds kleine verbeteringen. Ik bleek IBS te hebben en moet voorzichtig zijn met bepaalde voeding. Ook krijg ik middelen die ontstekingsremmend werken. Ik mag nu de supplementen wat gaan afbouwen. Ik voel me weer heel goed na een lange periode van pijn en ellende.

  Naam: Vincent  Groenewegen
 • Jan 33 jaar uit Middelburg: via een oogarts kwam ik in contact met orthomoleculaire geneeskunde. Ik had last van mijn hoofd, een gevoel van er niet helemaal bij te zijn. Ik vergat afspraken, namen en kon me moeilijk concentreren. Meer dan een jaar liep ik bij een psycholoog, maar die gaf aan dat hij verder niets voor mij kon betekenen. Na een consult bij Complimed in Weert kon ik de problemen gericht aanpakken en mijn dieet verbeteren. Nu voel ik me een stuk beter dan toen ik medicatie kreeg van de psycholoog. Ik ben een stuk fitter, minder moe en kan me weer concentreren. Mensen in mijn omgeving zeggen dat ik weer de oude ben en daar ben ik heel blij mee.

  Naam: Jan Bent
 • Mijn naam is Wendy. Ik ben 52 jaar en ik had sinds een jaar last van oververmoeidheid, watten gevoel in mijn hoofd  en hoofdpijn. Na een periode van stress op mijn werk en het overlijden van mijn moeder kon ik eerst slecht slapen waardoor ik overdag uitgeput was. Bij Complimed hebben ze gekeken naar mijn bijnierwaarden (Cortisol) en die bleek heel laag. Zelf dacht ik dat het allemaal wel meeviel, maar er werd mij duidelijk dat er best wat mis was met hoe ik met mijzelf omging. We zijn begonnen met eerst het slapen aan te pakken. Daarna werd ik geholpen met de stand van mijn nek en schouders en met mijn ademhaling. Ik bleek dat allemaal niet goed te doen, maakte foute spierspanningen waardoor ik  hoofdpijn kreeg. Ook kreeg ik bepaalde pillen mee waaronder magnesium en kruiden die rust geven en om mijn bijnier te helpen. Ik heb nu geen last meer en heb geleerd mijn eigen grenzen te respecteren.

  Naam: Wendy van der Maas
 • Mijn ervaring met Complimed: Ik kwam hier naar aanleiding van een eczeem bij mijn dochter. Ze liep hier al meer dan 3 jaar mee bij de huidarts die haar steeds weer met een ander crème afscheepte en ons te kennen gaf dat er verder niets aan te doen was. Ik gaf de huisarts aan dat ik naar een orthomoleculair geneeskundige wilde omdat zij aangaf dat er mogelijk andere factoren meespeelde, zoals een probleem met de voeding. En dat er zeker een mogelijkheid was mijn dochter te behandelen. De huisarts stond er erg sceptisch tegenover. Toch heb ik maar een afspraak in Weert met de gedachte: baat het niet, dan schaadt het niet. Via een voeding intolerantie test bleek ze tegen heel veel zaken niet te kunnen. Wij hadden dit zelf nooit gemerkt. Na het volgen van de adviezen werd de huidaandoening de eerste maand alleen maar erger, maar na een telefonisch consult werd ik gerustgesteld dat dit een normale reactie is van het lichaam op het ontgiften. Na nog twee maanden met deze therapie bezig te zijn geweest is de huidaandoening geheel verdwenen. Mijn dochter durft weer haar gezicht te laten zien en is veel zekerder geworden.

  Naam: Ron Prent