Sibo test

68103686 – wide angle pregnant belly viewed from the top.

For my English patients: You will have to make an appointment first.

I don’t do Sibo testing or send you a Sibo test before a consultation. The test itself is not expensive ( between 65-100 euro) but depends on that choice I advise you.

Als u voor SIBO getest wilt worden maakt u eerst een afspraak.

Bacteriële overgroei produceert overtollige hoeveelheden waterstof en / of methaangas. Deze gassen worden niet door mensen geproduceerd, maar zijn de bijproducten van fermentatie van koolhydraten door darmbacteriën. Dit leidt tot een legio aan symptomen, zoals extreme gasvorming, een opgeblazen gevoel en een veranderd ontlastingspatroon.

Vertraagde darmbewegingen (darmcontracties van de dunne darm) zijn het gevolg van een bacteriële ophoping in de dunne darm. Onderliggende oorzaken van vertraagde contracties kunnen zijn: ontstekingsremmers, een operatie, maar ook stress kan een oorzaak zijn. Andere oorzaken van een bacteriële overgroei kunnen zijn: een tekort aan maagzuur (maagzuur doodt bacteriën, een tekort aan maagzuur kan het eten in de maag laten gisten wat weer voeding is voor bacteriën).

Bij SIBO kan de opname van voedingsstoffen een probleem zijn en dan in het bijzonder van de nutriënten, mangaan, zink en B12 en ijzer. Doordat de vetvertering wordt verstoord is vettige en drijvende ontlasting ook een veel voorkomend probleem bij SIBO patiënten. Dit kan leiden tot een tekort van vet oplosbare vitaminen zoals A, D, E en K2, maar ook een tekort aan vetzuren, zoals omega 3 (DHA).

Wilt u meer lezen over SIBO lees dan verder bij behandeling

Meten is weten

De test om te weten of u Sibo heeft is een  ademtest, deze meet deze gassen en is daarom een ​​indirecte test; het specificeert echter welke gassen aanwezig zijn, evenals de locatie en ernst van de SIBO. Deze informatie is vaak essentieel voor de behandeling en beoordeling van de prognose. Als de glucosetest negatief is, is er nog steeds een lactulosetest nodig om te testen op distale SIBO. Het doel van de   test is om een ​​duidelijke reactie op de testoplossing te verkrijgen door de aanwezigheid van fermenteerbare voedingsmiddelen. Antibiotica mogen niet worden gebruikt gedurende ten minste 2 weken voorafgaand aan een eerste test, hoewel sommige bronnen 4 weken aanbevelen. Als een patiënt continu antibiotica gebruikt en SIBO wordt vermoed, kan de eerste ademtest worden uitgevoerd zonder antibiotica te stoppen.

 

Wat kan Complimed voor u doen?

Wij zorgen dat u de goede test krijgt en behandelen u voor SIBO door een gericht voedingsadvies te combineren met de juiste middelen om weer beweging in de darm te krijgen en de gasvormende bacteriën af te doden met antibiotische middelen. Daarnaast is het verstandig voeding weg te laten waar u verkeerd op reageert. Ook dat wordt getest. Daarna wordt de darm weer met een gericht darmprotocol opgebouwd en eventuele tekorten aangevuld. U zult zich een stuk beter gaan voelen.

Neem contact op met Complimed voor het maken van een afspraak.