Neurotransmitter profiel

6659805 – walnut good brain health £¬isolated on white background

Antidepressiva werken maar bij 1 op de 6 patienten. Toch wordt deze medicatie vaak uitgereikt als snoepjes. Zo’n miljoen Nederlanders gebruiken antidepressiva

Somberheid, slecht humeur en nergens zin in hebben zijn stress symptomen bij veel van mijn patienten. Veel zijn reeds behandeld met psychotherapie en/of medicatie zonder effect. Antidepressiva werken maar bij 1 op 6 en zijn geen oorzakelijke oplossing!  Of je nu stress krijgt door je levensstijl, je werk, je gedachten, onverwerkte emoties, verkeerde voeding, het inademen van chemicaliën, medicatie, vaccinaties, virussen of bacteriere infecties, uiteindelijk geeft het een ontregeling ook in het brein.

Ook verkeerde voeding, overmatig sporten, te hoge werkdruk, te weinig slaap, sloten koffie, vrachten suiker, ‘energie’ drankjes, fout zout, verkeerde vetten, geven een constante druk op de bijnier.

Is een depressie ook natuurlijk te behandelen in plaats van met medicatie?

Een depressie wordt gekenmerkt door een gevoel van intense droefheid, stemming van het niet meer zien zitten, interesseverlies, gewichtsverlies- of toename, slaapstoornissen, gevoelens van schuld of waardeloosheid, concentratiezwakte of besluiteloosheid en suïcide gedachten. Een depressie kan zich na en recent verlies of een andere nare gebeurtenis voordoen, of kan een erfelijke component hebben maar staat niet in verhouding tot die gebeurtenis en houdt langer aan dan normaal het geval is voor een dergelijke situatie. Na angst is depressie de meest voorkomen- de psychische stoornis.

Vrouwen hebben tweemaal zo vaak een depressie als mannen.Hormonen zijn dan ook een belangrijke factor Veranderingen in de hormoonspiegel kunnen kort voor de menstruatie en na de bevalling stemmingswisselingen veroorzaken. Ook het slikken van hormonen kan bijdragen aan het ontstaan van depressies.

Een verstoorde schildklierwerking kan van invloed zijn en komt bij vrouwen veel voor. Ook een winterdepressie komt bij vrouwen vaker voor dan bij mannen. Dit gaat gepaard met zoetbehoefte en veel slaap. Vitamine D3 kan een zeer gunstige invloed hebben. 

 Depressies gaan meestal gepaard met een laag serotonine gehalte. Serotonine is een neurotransmitter en wordt vaak de ‘stemmingstransmitter’ genoemd. Antidepressiva worden vaak ingezet om de activiteit van serotonine te verlengen.

Met voeding rijk aan aminozuren en natuurlijke middelen kunnen we depressies verminderen, deze werken minstens zo goed als reguliere middelen en zijn goed wetenschappelijk bestudeerd. Ook bewegen is goed. Een gezonde darm maakt voldoende neurotransmitters waardoor depressies minder worden. Het kost echt niet veel tijd om hierin een omslag te maken. Een goede test om de neurotransmitters in kaart te brengen en te ondersteunen met geadviseerde voeding is de neurospot.

Behandeling via Complimed

Mijn behandeling met een meting van uw neurotransmitters en de onderlinge verhoudingen daartussen juiste meting via de neurospot geeft u een kans zonder medicatie te wel slagen.  Ook hierin werken we binnen de functionele geneeskunde liever aan  de oorzaak dan aan symptoombestrijding. Met natuurlijke preparaten afgestemd op uw specifieke behoeftes; door  uw neurotransmitters te balanceren. Daarbij wordt  een zeer individueel gericht voedingsadvies gegeven om juist die bouwstoffen zoals: aminozuren vetten, mineralen en vitamines weer aan het lichaam aan te bieden die het te kort komt. Naast de neurospot is het aan te raden meteen een voedingsintolerantie test type igG te doen ( imupro).

Wat heeft een intolerantie voor voeding hiermee te maken?

Vaak ontstaan problemen doordat bepaalde voeding niet goed wordt verdragen. Hierdoor wordt het immuunsysteem te veel geactiveerd wat invloed heeft op het brein en op de darmen. Een ‘lekke’ darm ( leaky gut) kan een ‘lek’ brein geven ( leaky brain). De imupro is een bloedtest die bij het eerste consult gedaan kan worden.

Wat kan Complimed voor u betekenen?

Na uitslag van de test en het inzetten van de therapie met bijpassend voeding advies is begeleiding mogelijk al naar gelang de behoefte. De meeste patienten kunnen echter met 3-4 consulten zich zelf redden.

Als er darmtherapie nodig is duurt het genezingsproces vaak wat langer. Tijdens de behandeling wordt er zeer veel aandacht gegeven aan: voeding, welke voeding wel- en welke juist niet. Voeding deficiënties, een tekort aan vit C en B5 zorgt er bijvoorbeeld voor dat de bijnier niet kan herstellen. Een hormonale disbalans, een onevenwichtigheid geeft bijnieruitputting. Een tekort aan gelukshormonen  en chronische stress put de bijnier uit. Ademhaling, stress management, werk planning, ontspanningsoefeningen en  persoonlijke coaching kunnen  indien gewenst gegeven worden.

Neem contact op met Complimed voor het maken van een afspraak.