Lyme onderzoek

89975459_s

Ziekte van Lyme 

Complimed werkt hierin samen met een laboratorium  wat zowel actief is in Duitsland als in Nederland. Mocht u de teek nog hebben stuurt u deze altijd op voor onderzoek, we kunnen dan testen of de teek besmet is. 

Onderzoek naar een besmetting met Lyme is en blijft een van de moeilijke punten in de huidige diagnostiek. 

Bloedonderzoeken op Lyme/Borrelia

Het Laboratorium  werkt met diverse internationale laboratoria samen om voor een betrouwbaar diagnostiek op de Borrelia bacterie. Om Borrelia te testen  heeft u verschillende keuzen mogelijkheden:

SeraSpot® . Een zeer gevoelig onderzoek om Lyme vast te stellen. Dit onderzoek kan relatief snel ingezet worden na een tekenbeet. Een snel, betrouwbaar en relatief goedkoop Ziekte van Lyme test.  Kosten: €70,- (excl. medisch verwerkingskosten en btw). De besmetting moet dan vrij recent zijn.

 

MELISA LTT. De LTT Lyme onderzoek is op dit moment één van de betrouwbaarste Ziekte van Lyme test en is een zeer goede vervolgstap als de serologische test (ELISA/Blot) negatief is. De MELISA LTT is internationaal gevalideerd en er zijn reeds 14 studies verschenen over het gebruik van MELISA LTT bij Borrelia infecties. Dit onderzoek kan dus worden gebruikt bij een eerder negatief resultaat of ter controle van de behandeling. Tevens is dit een onderzoek dat gebruikt kan worden als de klachten al geruime tijd spelen. De MELISA Borrelia test wordt in Duitsland uitgevoerd door een gecertificeerd partnerlaboratirum.

EEN BORRELIA ONDERZOEK AANVRAGEN

Let op: een bloedonderzoek dient volgens de Nederlandse wet altijd te verlopen in samenwerking met uw behandelaar. Hou er rekening mee dat u altijd eerst voor een intake consult moet komen alvorens ik dit soort testen kan inzetten.

Antibiotica kan de testresultaten beïnvloeden, men dient 2-3 maanden vrij te zijn van antibiotica en immuunsuppressie.

Er zijn diverse bloedonderzoeken mogelijk op de ziekte van Lyme.

Neem contact op met Complimed voor het maken van een afspraak.