Elementanalyse

36628694 – human head  with set of gears as a symbol work of brain

De OligoScan

De Oligoscan biedt de mogelijkheid om met behulp van een  snel en eenvoudig de gehaltes van mineralen, spoorelementen en toxische, zware metalen te bepalen. 

Alle fysiologische processen in het lichaam, zoals de energieproductie, de immuniteit, de hormonale regulatie, de ontgifting en de opname van voedinsstoffen zijn mede afhankelijk van mineralen, spoorelementen, vitaminen, essentiële eiwitten en vetzuren.

Bij tekorten van een of meerdere van deze nutriënten door inadequate toevoer, verminderde absorptie of verhoogd verbruik vanwege oxidatieve stress door metaalbelastingen neemt het risico op ziekten toe.

Omgekeerd kan men stellen, dat een optimale verzorging van nutriënten aan de gezondheid zal bijdragen. Lange tijd was het arbeidsintensief en heel kostbaar om deficiënties van nutriënten of chronische belastingen met toxische metalen vast te stellen.

 

Hoe het werkt

De OligoScan meet de beschikbaarheid van mineralen en spoorelementen op cel niveau. Daarnaast bepaalt deze scan de mate van belasting door giftige metalen. De concentratie mineralen, spoorelementen en giftige metalen geven veel informatie over de gezondheid.

 

Zware metalen belasting komt meestal uit de mond

 

De OligoScan werkt door middel van spectrofotometrie. Spectrofotometrie wordt in laboratoria gebruikt om een bepaalde stof in een monster te analyseren aan de hand van de absorptie van licht.

 

Tekorten of overschotten

Alle processen in het lichaam zoals de energieproductie, immuniteit (weerstand), hormoon huishouding en ontgifting van zware metalen zijn afhankelijk van mineralen, sporenelementen, vitaminen, essentiële eiwitten en vetzuren. Bij tekorten of overschotten hiervan neemt het risico op ziekten of lichamelijke klachten toe. De OligoScan biedt direct inzicht en is een belangrijke aanwinst voor het opstellen van een vitaliteit plan.

 

Meten = weten

De uitslag van de OligoScan geeft belangrijke informatie over je algemene gezondheid. Binnen een paar minuten heeft u informatie over tekorten in uw mineralen zoals zink voor o.a. een goede weerstand, selenium en Jodium voor de schildklier. Of denk aan mineralen die belangrijk zijn voor de botopbouw zoals calcium magnesium en borium.

Maar ook zware metalen zijn zichtbaar, een te veel aan kwik, veelal uit de mond in de vorm van vullingen kan zeer verstorend werken op uw lichaam, veel auto-immuun aandoeningen hebben te veel zware metalen als mede veroorzaker.

De informatie kan gebruikt worden als controle meting en geeft inzicht in de onderliggende oorzaak van lichamelijke klachten.

Eenmaal de tekorten in kaart gebracht kunnen deze door voeding en suppletie worden aangevuld.

 

Een oligoscan laten maken kost 65,00

Neem contact op met Complimed voor het maken van een afspraak.