DNA Diet

Een van de eerste producten in zijn soort ter wereld, DNA Diet test voor 15 genen die het metabolisme en lichaamsbeweging beïnvloeden. De genen die de DNA-Dieettest omvatten hebben associaties met lichaamsgewicht en body mass index, en ze voldoen allemaal aan strenge criteria voor nut in genetische screeningtests. We bieden een gedetailleerd rapport met aanbevelingen die dieetwijzigingen en een trainingsprogramma omvatten.

Genen die betrokken zijn bij de regulering van energieverbruik, eetlust en vetmetabolisme, spelen allemaal een belangrijke rol bij de regulering van het gewicht. In feite is 40% tot 80% van de variantie in lichaamsgewicht te wijten aan genetische factoren. Dit helpt verklaren waarom niet iedereen wint of verliest terwijl hij hetzelfde dieet volgt, ondanks blootstelling aan vergelijkbare omgevingen. Het identificeren van de reactievermogen van een individu op een dieet en aanpassing van de levensstijl om het gewicht te beheersen, kan zeer voordelig zijn.

Genetica bepaalt de gevoeligheid van een individu voor obesitas bij blootstelling aan een ongunstige omgeving. Het onderzoekt ook de manier waarop iemand reageert op dieet en lichaamsbeweging.

Hoewel gezonde voeding in bepaalde gevallen kan leiden tot gewichtsverlies, hangt dit van veel factoren af. Het DNA-dieet biedt een op maat gemaakt voedings- en trainingsprogramma. Gezond eten en oefenen kan leiden tot gewichtsverlies, maar dit is niet gegarandeerd.

Klinische waarde

Biedt strategieën voor gewichtsbeheersing op basis van genetische make-up
Biedt motivatie voor individuen met een doel om gewicht te verliezen
Geeft inzicht in waarom vorige programma’s voor gewichtsbeheersing mogelijk niet succesvol waren.

Geeft inzicht in welk type dieet (dat wil zeggen mediterrane stijl, koolhydraatarme voeding met een laag vetgehalte) het meest geschikt is voor een persoon om het gewicht te beheren, op basis van het genotype.

Het DNA-testrapport van het dieet biedt:

  1. Het impact niveau van geïdentificeerde genetische varianten
  2. Een verklaring van hun impact op gewichtsbeheersing
  3. Passende voedings- en levensstijl aanbevelingen. Dit omvat gewichts beheersprioriteiten, dieet planprincipes, trainingsplanning en het berekenen van MET-uren

Onderzoek

De genen en obesitas

Lees meer

Voorbeeld uitslag

De genen en obesitas

Lees meer

Neem contact op met Complimed voor het maken van een afspraak.