Ontgifitings detox behandeling

88119953_s

Er zijn diverse ziektebeelden die gerelateerd zijn aan een zwakke detoxificatie (ontgifting). Denk hierbij aan auto-immuunziekten, huidaandoeningen, allergieën en astma, fibromyalgie, darm-inflammatie, endocrinologische stoornissen, fertiliteitsproblemen, neurodegeneratieve aandoeningen, kanker, CVS, hypersensiviteit, chemical sensitivity syndrome, arteriosclerose en autisme.

Door de luchtvervuiling ( Ruhrgebied , vliegtuigen , etc) leven we 3 jaar korter. En daarnaast komt 90 % van de zware metalen komen via voedsel binnen.Neuro degeneratieve aandoeningen zoals Alzheimer/ dementie/ Parkinson hebben een link met zware metalen. Kwik beïnvloedt het hormonale en immuunsysteem op negatieve wijze. Kwik beschadigt T-cellen. Daardoor ontstaat mitochondriale schade met verlies van membraan stabiliteit.

Ook ‘vage’ klachten zoals vermoeidheid, ongemak, spierpijn, hoofdpijn, overgevoeligheid voor koffie, alcohol, parfum, rook en benzine. Weinig weerstand kunnen bieden aan stress of intense lichamelijke activiteit en slaapstoornissen kunnen ook duiden op een zwakke ontgiftingscapaciteit.

Beperk giftige stoffen zoveel mogelijk. Denk aan uitwendig gif zoals e-nummers, geur-, kleur- en smaakstoffen, medicijnen, suppletie, verzorgingsproducten, bijproducten van bakken en braden, verpakkingen en cafeïne en alcohol. Reduceer stress zo mogelijk. Verstevig de darmbarrière met essentiële suikers en microbiotica.

Ondersteun de lever in zijn detoxfasen, stimuleer de galwegen  en verbeter de urinaire pH.

Sommige mensen zijn de moderne kanariepietjes zoals vroeger gebruikt werden in de mijnen. Deze mensen kunnen lichaamsvreemde stoffen, maar ook lichaamseigen stoffen niet in een snel tempo omvormen tot onschadelijke producten, die uitgescheiden worden. Vroeger, toen het leefmilieu nog niet veel moeilijk afbreekbare verbindingen bevatte, hadden deze mensen niet veel last. 
Heden ten dage zijn zij vermoedelijk de slachtoffers van de zogenaamde ‘moderne ziekten’, waarvan het bestaan nog graag ontkend wordt. 
De theorie kan zijn dat de belasting vanuit het milieu zo groot is, dat dit allerlei ziektebeelden geeft, die min of meer het gehele organisme betreffen en waarmee de reguliere geneeskunde weinig ervaring heeft. 
De combinatie moeilijk afbreekbaar, accumulerend, vetoplosbaar, belastend voor het ontgiftingssysteem en neurotoxisch schept alle voorwaarden hiervoor. Deze klachtenpatronen hebben vaak zowel een organische als een psychische component. 
 
Na fase 1-moeten er er voldoende antioxidanten aanwezig zijn ( vit C selenium zinc etc ). Tijdens fase 2-reacties wordt alles wateroplosbaar gemaakt.  Voor deze reacties zijn ook nutriënten nodig.
 
Pathologische ontgifting. In deze situatie zijn de fase 1-reacties actiever dan de fase 2-reacties. Hierdoor hopen de toxische ( giftige)deeltjes zich op, met alle nadelige gevolgen van dien. Dit probleem uit zich vaak als een overgevoeligheid voor bijvoorbeeld verf- en parfum-dampen, voor medicijnen en soms voor cafeïne. Dit probleem is te ondervangen met behulp van natuurlijke stoffen.
9 tips om te kunnen ontgiften:

1. Eet volop ( groene)groenten (denk ook aan broccoli kiemen) en fruit
2. Zorg voor gezonde darmen (darm milieu)
3. Drink ruim (bron)water
4. Gebruik kruiden zoals lavendel, knoflook, salie, oregano en rozemarijn
5. Gebruik supplementen op maat en laat u daar goed over voorlichten
6. Beweeg, zweet en verhoog uw hartslag.
7. Ga naar de sauna
8. Ga de zon in nachtlicht is nodig om te kunnen detoxen
9. Eet veel zwavelrijke producten als ui, knoflook en ei

Andere tips:

 • Werkkleding direct uitdoen bij thuiskomst
 • Regelmatig stofzuigen
 • Vermijd producten met ftalaten, parabenen
 • Vermijd luchtverfrissers (pdichloorbenzeen)
 • Baden en douchen met raam open plus ventilatie
 • Verwijder plastic van kleding uit stomerij en laat het in de garage hangen Vanwege perchloorethyleen
 • Vermijd sterk reinigende stoffen; soda, borax en azijn zijn goed genoeg Hou chemicaliën uit de buurt van warme leidingen.
 • Gebruik een afzuigkap
 • Geen plastic in magnetron (beter magnetron weggooien)
 • Geen plastic om voeding in te bewaren/vervoeren
 • Verwijder toplaagje van kaas
 • Verwijder buitenranden van groenten
 • Haal vet en vel van vlees af
 • Vermijd roofvissen zoals tonijn, en haaievinnensoep, mosselen, garnalen
 • Eet zoveel mogelijk organisch voedsel
 • Vermijd voeding uit blik die gecoat zijn met plastic (bisfenolA)

 

Onderzoeken van Complimed

Na het intakegesprek adviseer ik u een aantal onderzoeken. Met de resultaten van de onderzoeken kan ik een persoonlijk behandelprotocol voor u samenstellen.

De meeste contaminanten worden niet afgebroken zonder zonlicht! Ga dus regelmatig naar buiten. De zon is in een kwaad daglicht gezet maar het is nodig om in het zonnetje te komen. Smeer alleen geen zon beschermer op je huid met allerlei parabenen, deze zijn toxisch en zitten vol metalen. Denk aan die glittertjes in de cremes, dat zijn aluminium deeltjes die oiv zonlicht zo door de huid opgenomen worden. Dat moest dus verboden worden die rommel!

 

Wat wel te doen?

Vezelrijke voeding (mits tolerant)
Organische voeding Vetarm vlees (bestaat eigenlijk niet:     arachidonzuur!)
Vis (gecontroleerde teelt)
Broccoli, bloemkool, spruitjes (FASE 2)
Water
Beweging tot en met zweten en hijgen: “bloed, zweet en tranen” 
Sauna: PCB daalt met 42% in blood en 30% in vetweefsel Cave: zwangeren, kinderen, hartzwakte, epilepsie

Afvallen gaat gepaard met mobilisatie van toxines bevorder excretie, het is verstandig dit onder begeleiding te doen. Ondersteuning van de darmslijmhuid en darmflora is daarbij essentieel

Chlorella is in staat zich aan toxische stoffen te binden en zo de darmen te helpen bij het ontgiften. Pas wel op welk merk u kiest, wij gebruiken alleen sunchlorella.

Onderzoeken van Complimed

Meten van zware metalen: Iedereen die bij Complimed een intake krijgt wordt bij voorkeur hierop getest via de oligoscan. Ook haar en bloedanalyse is mogelijk.

Over Complimed

Na het intakegesprek adviseer ik u een aantal onderzoeken. Met de resultaten van de onderzoeken en de anamnese kan ik een persoonlijk behandelprotocol voor u samenstellen. Ik hou hierbij rekening met de detox mogelijkheden van iedere patiënt afzonderlijk.

Neem contact op met Complimed voor het maken van een afspraak.