Behandeling overgewicht

img_2526

De beste manier om af te vallen hangt af van de oorzaak. Zo zal ik iemand met een te traag werkende schildklier totaal anders behandelen dan iemand met verstoorde hormonen door de overgang.

Een nieuwe manier is met behulp van DNA analyse tot een voedingsadvies te komen. De test is heel eenvoudig af te nemen met wattenstaafje. Daarna krijgt u na enkele weken een zeer persoonlijk advies om met hulp van complimed in uw dagelijks leven te gaan integreren.. Neem voor kosten even contact op. 

Verlaagde verbranding

Mensen met een lage verbranding zouden in de oertijd wel een de grote survivers kunnen zijn geweest. In tijden van schaarste kunnen ze de verbrandingsmotor laag zetten. Als dit echter in je genen zit ben je in de 21 ste eeuw geneigd om dik te worden en zie je dat vaak terug in familieleden. ook door vaak te lijnen ga je het lichaam leren met schaarste om te gaan. Omdat het lichaam in rust 70% van de energie verbruikt en maar 30% bij sport heeft intensief sporten dus ook minder invloed dan we zouden willen. Speek je de oergenen dus aan door minder te eten verlagen deze gewoon heel efficiënt de rustverbranding.

Leptineresistentie

Bij dit beeld vormt alle voeding een grote verleiding. Uw gewicht neemt toe als u via uw voeding meer energie binnenkrijgt dan u verbruikt. Uw voeding bevat dan te veel calorieën of u verbrand te weinig. Een dergelijk beeld kan snel ontstaan. Leptine is een hormoon wat aan de hersenen doorgeeft dat u voldoende vetreserves heeft maar met mensen met een leptineresistentie werkt dit mechanisme niet goed. U kunt dan aan verleidelijke voeding geen of moeilijk weerstand bieden en ondanks dat u geen honger heeft zwicht u voor lekkere hapjes of de geur van vers brood. Door het hormoon ghreline wat door de maag gemaakt wordt krijgt u een hongergevoel. Ook de maag stuurt signalen naar de hersenen dat u vol zit en genoeg heeft gegeten. Maar soms komt dit gevoel later of te laat of bijna niet door met het gevolg van overeten. Mensen met een dergelijke stoornis denken vaak en veel over eten.

Hyperinsulinemie

De stof insuline laat het lichaam weten dat er koolhydraten ( suikers) beschikbaar zijn om verbrand te worden en het overtollige als vet op te slaan. Door allerlei redenen kan het lichaam echter doof worden voor het signaal van insuline. Omdat het signaal niet meer ‘gehoord ‘ wordt waardoor de alvleesklier alsmaar meer insuline moet maken om de bloedsuikerspiegel op een normaal niveau te houden. Chronisch verhoogde insulinespiegels geven dan uiteindelijk hyperinsulinemie. Het beschikbare suiker wordt dan nauwelijks meer opgemerkt en daardoor ook niet verbrand en door de hoge insulinespiegel wordt het overtollige suiker als vet opgeslagen. Bij dit beeld zie je vaak verstoorde cholesterol waarden, een hoge bloeddruk, verhoogde triglyceriden spiegels (Bloedvetten) en ophopingen van vet rondom het middel. Mensen met dit beeld zijn vaak moe. Ze verbranden slecht vetten door sport. Vaak zijn er ook gewrichtsklachten, slaapstoornissen, concentratiestoornissen, menopauzale klachten of PMS, en aanleg voor hart en vaatziekten. Bepaalde medicijnen als antidepressiva, ontstekingsremmers en betablokkers hebben invloed op hyperinsulinemie. De prolon methode is hier zeer geschikt voor zie hieronder

Trage schildklier

De schildklier is ons gaspedaal. Werkt dat niet goed dan vertragen alle lichaamsprocessen. Uw lichaam verbruikt dan ook minder brandstof. Dit gaat geleidelijk en wordt slecht herkend omdat men denkt dat het door veroudering komt. Het komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Ook bij vrouwen die kinderen hebben gehad komt een hypothyriodie vaak voor. Het gewicht neemt toe ondanks hetzelfde eetpatroon. Er is vaak een droge ruwe huid, een vermoeidheid en het gevoel geen energie te hebben. Vaak is er spierpijn en moeite zware lasten te dragen. Deze mensen hebben eerder obstipatie dan diaree. Ze slapen lang en liefst ook overdag. Vaak is er haaruitval en broze nagels.

Moe en toch geen schildklierafwijking?

Bent u moe en werkt uw schildklier toch naar behoren dan kan het zijn dat u een carnitine tekort heeft. U kunt dit met een bloedtest laten vaststellen. Het is geen dure bepaling.

Menopauzaal overgewicht en voor de heren: Andropauze

De menopauze/andopause begin gemiddeld tussen het 46ste en 51 ste jaar. Vrouwen zijn pas in de menopauze als ze een jaar niet meer menstrueren. Maar ruim voordat u het merkt kan het zijn dat de hormoonspiegels al gaan veranderen. Er komt een disbalans in het hormonale stelsel waardoor vrouwen vaak meer buikvet gaan krijgen en mannen borstjes. Ook de energieverbranding in rust gaat op een lager pitje waardoor u automatisch zwaarder dreigt te worden in de overgang. Omdat de oestradiol afneemt en ook het verzadigingsgevoel is het extra lastig op gewicht te blijven. U eet meer, verbrand minder en de kans is groot een hyperinsulinemie te ontwikkelen. De oplossing is de hormonen te balanceren en ook voor u is de prolon methode zeer geschikt.

Stress!

Bij chronische stress staat u lichaam altijd in de vluchtstand. U bent aan het overleven. Uw lichaam maakt voortdurend cortisol aan. Cortisol is een glucocortcoide en een verhoging geeft een toename van buikvet, een afname van het groeihormoon en een toename van voedselconsumptie. Ook heeft u juist behoefte aan vet en suiker. Dit proces kan een insulineresistentie geven en daardoor weer een hyperinsulinemie wat u weer gevoelig maakt voor diabetes.

Bijkomende Klachten hierbij kunnen zijn, maar dit hoeft niet allemaal natuurlijk; hoofdpijn , rugpijn, maag-darmklachten, benauwd zijn of hyperventilatie, drang tot suiker eten, hoge bloeddruk, vermoeid. En een scala aan psychische klachten zoals depressie, somber zijn piekeren, slecht slapen, onzeker, nerveus zijn huilbuien, vergeetachtigheid, besluiteloos, relatie conflicten, drank(mis)gebruik of verslaving stimulerende middelen. Zie ook bijnieruitputting. U mag dan niet aan calorie restrictie doen maar wel een betere en gezondere voeding kiezen. Paleo is voor u wel geschikt.

Intolerantie voor bepaalde voeding

Ook is het mogelijk dat u dikker wordt door voedsel te eten waar u intolerant voor bent. Ik raadt altijd aan naar meerdere factoren te kijken dan slechts calorie restrictie. De imupro-test laat zien welke voeding u misschien niet goed verdraagt. Alleen calorie restrictie is wel een tijdje vol te houden maar uiteindelijk vervalt u snel weer in het oude patroon. Spieren breken makkelijk af dan vet waardoor u ook nog eindigt met relatief minder spieren en meer vet. Afvallen betekend in balans zijn, qua voeding en energieverbruik, hormonaal (denk aan de overgang), de kwaliteit van de darmbacteriën en denk zeker ook aan stress. Stress kan je lichaam in de survival mode zetten waardoor je zwaarder wordt. De prolon methode is hiervoor geschikt mits niet intolerant voor soja en noten.

Met een goed samengesteld voedingsplan, een goede hormonale status, wat beweging en de juiste supplementen is er zeker wat aan overgewicht te doen

Wat is de ProLon methode?

ProLon® is een 5-daagse Fasting Mimicking Dieet dat uw lichaam voedt en tegelijkertijd de algehele gezondheid ondersteunt. Studies hebben aangetoond dat vasten een positief effect kan hebben op een aantal gezondheidsproblemen zoals cholesterol, ontsteking en nuchtere glucosewaarden.

Hoe vaak is zo’n 5 daagse aan te raden?

De meeste mensen kunnen volstaan met 3 maal, dus in totaal 5 dagen per maand en dat 3 maanden lang.

Prolon is het eerste maaltijdprogramma gemaakt van gezonde natuurlijke ingrediënten die je vijf dagen lang consumeert, waarbij je lichaam niet herkent dat het aan het eten is en daarom in vastenmodus blijft. In eenvoudige bewoordingen is het vasten met voedsel!

Deze nutritionele doorbraak is wetenschappelijk ontwikkeld en klinisch getest bij het Longevity Institute van de University of Southern California. Onder leiding van Dr. Valter Longo, verenigt het USC Longevity Institute multidisciplinaire onderzoeksoplossingen tegen veroudering.

Science & Research

ProLon is volgens state-of-the-art research en development tot stand gekomen op de Universiteit van Southern California’s Longevity Institute en Diabetes en Obesity Research Institute, en gesponsord door the National Cancer Institutes (NCI) and National Institute on Aging (NIA) or the National Institute of Health (NIH).

 

Voor wie is het geschikt?
ProLon is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een optimale gezondheid. ProLon bleek in klinische onderzoeken gunstige effecten te hebben op een groot aantal verschillende markers: het vermindert buikvet terwijl de relatieve magere lichaamsmassa toeneemt, het nuchtere glucose verlaagt, C-reactief eiwit (een marker van ontsteking) vermindert en IGF-1 vermindert (geassocieerd met verhoogde sterfte aan DNA-schade en veroudering bij mensen).

Voor wie is het niet geschikt?
Als u Jonger bent dan 18
Zwanger bent of borstvoeding geeft
Allergisch bent voor noten of soja
Reeds diabetes patient bent
Een bijnieruitputting heeft

Hoe werkt het?
Een Fasting Mimicking Diet ™ (FMD ™) is een maaltijdplan met een hoge voedingswaarde, lage proteïne en lage koolhydraten, waarvan klinisch bewezen is dat het een breed scala aan biomarkers die geassocieerd worden met veroudering, slechte gezondheid en ontsteking gunstig verandert.

Hoe lang moet je het volhouden?
Het dieet moet gedurende 5 opeenvolgende dagen worden gevolgd, waarna de patiënt daarna zal teruggaan op zijn normale dieet. Instructies worden in elke doos verstrekt. Elke dag is er een specifieke combinatie van eten voor ontbijt, lunch, diner en snacks. Al het voedsel dat op een specifieke dag wordt geleverd, moet alleen die dag worden ingenomen. Als een gemiste maaltijd op een later tijdstip op dezelfde dag kan worden ingehaald, mag er geen overdracht van de ene dag op de andere zijn. Het 5-daagse dieet moet zo vaak worden ingenomen als aanbevolen door de zorgverlener.

Hoeveel val ik af?

De hoeveelheid gewichtsverlies varieert per persoon. Een zorgprofessional kan dit tijdens het consult bespreken en met de patiënt werken aan het bereiken van gewichtsdoelen.

Hoe vaak moet je dit doen in een jaar?

Dit is afhankelijk van de basislijnmarkeringen van de patiënt en gezondheidsmetingen, beoordeling en, waar relevant, aanbeveling van de zorgverlener. Voor de meerderheid van de relatief gezonde personen is 3 tot 4 keer per jaar voldoende. Voor personen met hoge niveaus van meerdere biomarkers voor veroudering, cholesterol, IGF-1, CRP, bloeddruk, buikvet, enz., Kan ik besluiten om 6-12 ProLon®-cycli per jaar aan te bevelen. Voor patiënten met een zeer hoog risico kan het zo vaak worden toegediend als elke 15 dagen.

Wat kost het?

Het dieet kost 210,— euro en daarnaast betaalt u voor mijn begeleiding per consult.

Neem contact op met Complimed voor het maken van een afspraak.