Voorbeelden van behandelingen door Complimed

darmtesten

Darmtherapie voor darmproblemen

Darmtherapie

Gezondheid staat of valt bij een goede darmfunctie! Een behandeling van het maag-darmkanaal is in principe aan te bevelen bij iedereen met een chronische aandoening.  Door gerichte darmtherapie worden mensen weer helder in het hoofd en energiek.

hormones

Hormonale therapie

Hormoontherapie: het in balans brengen van de hormonen is
essentieel om goed te kunnen functioneren. Zowel de
geslachtshormonen als het slaaphormoon melatonine, de
hormoonwerking van schildklier (T4,T3)en bijnier( o.a.cortisol) in een
optimale hoeveelheid krijgen is ons dagelijks werk. Klachten als PMS,
niet vruchtbaar zijn ( man en vrouw) PCOS, en overgangsklachten
worden behandeld evenals stress gerelateerde klachten als burn out en bijnieruitputting

allergie-testen-hand

Allergie behandeling

Allergie behandeling

Dit is een van onze specialiteiten. Veel mensen zijn al eens getest op directe allergie, ze weten dat ze niet tegen boompollen kunnen, huisstof of kattenhaar. Veel voorkomend is een pinda allergie. Ondanks dat ze dit weten blijven er klachten bestaan. Dit is vaak de oorzaak van een voedselovergevoeligheid type IgG.

24012458 - the best foods for healthy stomach

Histamine intolerantie behandeling

Histamine behandeling: een groot deel van de mensen met histamine intolerantie zijn van middelbare leeftijd. Dit komt omdat histamine intolerantie vaak laat wordt herkend.

Ongeveer één procent van de westelijke bevolking heeft te maken met histamine intolerantie.

17860207 - burnout

Bijnieruitputting

Bijnieruitputting is een van onze specialiteiten. Voeding deficiënties, gelukshormonen tekorten en chronische stress triggeren tekortkomingen in het hormonale systeem. De behandeling bestaat o.a. uit tekorten balanceren en hormonen in balans brengen. Uiteraard hoort hier een gericht voeding advies bij. Typerend is vermoeidheid met name ‘s morgens, waardoor mensen zichzelf geen ochtendmens noemen,maar  een trage starter.

gezond-eten

Tekorten aan essentiële voedingsstoffen balanceren

Het weten wat wel en wat niet te eten is individueel bepaald. Sommige mensen varen wel bij paleo andere totaal niet. Sommige heel gevoelige patienten moeten een totaal ander advies volgen dat de sterke verteerders. Eet veel groente en fruit is ook geen advies wat voor iedereen geldt. Vruchtensuikers (frucose) en lactose ( melksuikers) kunnen dan enorme gasophopingen geven (SIBO).  Tekorten worden aangevuld totdat er een optimaal voedingsstatus bereikt is. Dat u zich hier beter van gaat voelen is evident.

6659805_s

Neurotransmitters balanceren

Hersenen bevatten miljarden zenuwcellen  Deze cellen communiceren met elkaar via zogenaamde neurotransmitters.  Bij geheugenfuncties en bij angst verbruikt het lichaam veel neurotransmitters. Er zijn meerdere oorzaken die tot een verstoring bij de neurotransmissie kunnen leiden. Denk hierbij aan  hormonale onbalans, ontregelde darmen, verkeerde voeding( exorfine), neuro degeneratieve processen ( Alzheimer/ Parkinnson) en invloeden vanuit milieu verstorende stoffen ( pesticiden, oestrogenen)

img_2526

Ondersteuning bij overgewicht

Niet bij iedereen helpt minder eten en meer sporten. Er kunnen andere zaken meespelen als insuline resistentie, een schildklier probleem, voedingstekorten ( ja juist u leest het goed) intoleranties voor bepaalde voeding, hormonale problemen en stress.  Complimed kijkt naar wat voor u de juiste manier is om gewicht kwijt te raken en gebruikt daarvoor o.a. als eerste inNederland o.a. de Prolon methode( fasting mimicking Diet) een wetenschappelijke methode ontwikkeld door Dokter Valter Longo